IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street стартира сесията с търговия в тесни граници*

Според The Earnings Scout засега сезонът на отчетите в САЩ надминава очакванията

18:25 | 27.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват предимно с понижения в четвъртък след поредната серия корпоративни отчети и макроикономически данни, съобщава CNBC.

В индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average най-много натежава Boeing. В широкия S&P 500 най-добре се представя секторът на телекомуникациите, а най-незадоволително – недвижимите имоти. Технологичният индекс Nasdaq се понижава с 0,23%

Доходностите по американските държавни облигации се повишава, като двегодишните книжа са с доходност 0,89%, а тази по 10-годишните е 1,85%.

Повишение имаше и в доходността на британските 10-годишни държавни облигации с около 8 базисни пункта до 1,238% след публикуването на по-добрите от очакваното данни за БВП на Острова.

В корпоративната сфера отчетите си в четвъртък публикуваха Colgate-Palmolive, Ford и UPS. След приключването на борсовата сесия ще излязат резултатите на Alphabet, Amazon.com, LinkedIn и Baidu.

Според The Earnings Scout засега сезонът на отчетите в САЩ надминава очакванията. Половината от компаниите в широкия индекс S&P 500 са публикували резултати към четвъртък сутринта и 73% от тях са били по-добри от прогнозите по отношение на печалбите, а 61% - по-добри по отношение на приходите.

Социалната мрежа Twitter надмина очакванията за пръв път от дълго време, поне що се отнася до приходи и ръст на потребителите. Приходите на компанията за периода юли-септември се повишават с 8% до 616 млн. долара. Това е над прогнозите на анализаторите за 605 млн. долара, но все пак разликата в сравнение с миналата година остава голяма, когато за същото тримесечие повишението в приходите беше 58 на сто. Загубата през третото тримесечие възлиза на 102,9 млн. долара. Акциите на компанията поскъпват с 0,29%.

В сферата на макроикономиката подадените молби за помощи при безработица се понижават с 3000 до 258 хил. миналата седмица.

Предстоящите жилищни продажби растат с 1,5% през септември.

Едно евро се обменя за 1,0939 долара, а курсът на йената е 104,92 йени за долар.

Петролът поскъпва с около 1,4%, като американският лек суров петрол WTI се търгува на ниво от 49,88 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – за 50,71 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,27% до 1 270 долара за тройунция.

* Данните са актуални към 18:00 часа българско време. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още