IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street записва ръстове в очакване на новия сезон на отчетите

Технологичните компании започват да си връщат доверието на инвеститорите

23:22 | 10.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Позитивни очаквания има на Wall Street за новия сезон на отчетите, пише CNBC. Два от водещите индекси на фондовите пазари записват ръстове, подкрепени от отличното представяне на технологичните компании.

До края на седмицата три банки - J.P.Morgan, Wells Fargo и Citigroup, ще публикуват отчетите си за второто тримесечие на годината, пише Market Watch. И за трите институции първия търговски ден на седмицата обаче приключи на червена територия.

Така и Dow Jones пропусна да запише ръст в последните минути на търговията. Индексът на сините чипове се понижи с минималните 0,03% до 21 408,52 пункта. На представянето му натежа и търговията с книжата на Wal-Mart.

За Nasdaq и S&P 500 обаче денят приключи на зелена територия. За широкия индекс промяната е минимална, но в посока нагоре - с 0,09% до 2 427,43 пункта. От своя страна Nasdaq финишира с повишение от 0,38% до 6 176,39 пункта.
И трите индекса увеличават стойността си от началото на годината - с или над 8%,но се представят под рекордните пикове,записани през юни,изчислява още MarketWatch.

Акциите на Tesla се колебаеха между ръст и загуба през цялата сесия, опитвайки се да изтрият разпродажбите от миналата седмица. Компанията навлече на мечи пазар в началото на юли, а цената на акциите й се понижи с 20% спрямо историческия връх, постигнат в края на юни.

Акциите наTesla поскъпват с 0,9% до 316,05 долара за брой.

Цената на петрола се повиши минимално, след като Либия и Нигерия бяха поканени да се присъединят към споразумението на ОПЕК за ограничаване на добива, пише Market Watch. Двете държави останаха извън договорките заради икономическите проблеми, които изпитват, но данните показват ръст на добива, което подкопава усилията на картела да върне баланса на пазара.

Петролните пазари обаче още не могат да преодолеят спада на цената от миналата седмица (в рамките на около 4%).Лекият суров петрол поскъпна с 0,4% до 44,40 долара за барел. Европейският сорт Brent достигна до цена от 46,88 долара за барел, което също е увеличение от 0,4 на сто.

Цената на златото се повиши с 0,3% до 1 213,20 долара за тройунция. Ценният метал се оттласна от четиримесечното дъно от 1 209,70 долара за тройунция, което беше достигнато в края на миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още