IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелено начало на сесията на Wall Street след понижение в петролните резерви*

Икономистите очакват публикуването на т.нар. Бежова книга на Федералния резерв на САЩ в 21:00 часа българско време

18:38 | 19.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с повишения в сряда, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава със 70 пункта, като най-много допринасят Goldman Sachs и IBM, a Intel натежава на измерителя.

Широкият S&P 500 записва ръст от 0,3%, като енергийните компании повеждат секторите, които се търгуват на зелена територия.

Технологичният бенчмарк Nasdaq остава почти без изменение.

Икономистите очакват публикуването на т.нар. Бежова книга на Федералния резерв на САЩ в 21:00 часа българско време. Тя представлява доклад от всички 12 клона на Фед за регионалните икономически условия в страната. CNBC посочва, че този път Бежовата книга ще събере повече внимание от обикновено, защото инвеститорите търсят сигнали за това, кога централната банка ще повиши лихвените проценти.

„Някои от икономическите новини бяха смесени, но все пак повечето бяха добри“, казва Питър Кардийо, главен пазарен икономист във First Standard Financial.

В сферата на макроикономиката имаме различни данни. Така например началното жилищно строителство се понижава с 9% през септември, но пък разрешителните за строеж записват ръст от 6,3 на сто. Подадените документи за ипотечни кредити се повишават с 0,6% миналата седмица.

По-късно в сряда изявления ще имат председателите на Фед за Далас Робърт Каплан и за Ню Йорк Уилям Дъдли.

В корпоративната сфера инвестиционната банка Morgan Stanley обяви 57% ръст на нетната печалба за тримесечието, задминавайки сериозно очакванията на анализаторите. Фирмата от Wall Street е намерила подкрепа най-вече във възстановяването на бизнеса с търговия, което помогна и на останалите големи банки в страната.

Технологичният гигант Intel отчете по-високи приходи и печалба за тримесечието, насърчени от повишаването на търсенето на персонални компютри и от растежа на бизнеса ѝ с центрове на данни и облачни услуги. Но прогнозата за приходите за текущото тримесечие успя да разочарова Wall Street.

Пазарите ще следят и третия дебат между кандидат-президентите Хилари Клинтън и Доналд Тръмп.

Администрацията за енергийна информация в САЩ съобщи, че през седмицата, приключила на 14 октомври, петролните резерви в страната са се понижили с 5,2 млн. барела. Очакванията на анализаторите бяха за ръст от 2,2 млн. барела.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва 2,66% до 51,63 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се повишава с 2,36% до 52,90 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1.0965 долара, а курсът на йената е 103,35 йени за долар.

Доходността по 2-годишните държавни облигации е 0,807%, а тази по 10-годишните – 1,756%.

*Данните са актуални към 18:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още