IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС е близо до решение по случая с WhatsApp и Facebook

Очаква се още това лято да стане ясно дали социалната мрежа може да ползва данни от чат приложението

16:43 | 11.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейският регулатор, който отговаря за поверителността на данните, съобщи, че се надява в близките месеци да стигне до решение, свързано с разследването на въпроса дали американската технологична компания Facebook може да използва потребителски данни, събрани от чат приложението WhatsApp, което придоби през 2014 г., предава Ройтерс.

Властите в Европейския съюз (ЕС), които отговарят за опазването на личните данни на потребителите в 28-те страни членки, миналата година поискаха от WhatsApp да спре да споделя данни с Facebook във връзка с въпроси, свързани със съгласието на потребителите.

Ирландският комисар Хелън Диксън, която отговаря за защитата на данните, обяви днес, че се надява още това лято да се стигне до решение по случая.

„Смятам, че се споразумяваме със двете страни – WhatsApp и Facebook, че качеството на информацията, предоставяна на потребителите, може да бъде по-добро, тя да е по-прозрачна и да е обяснена с по-прости термини“, коментира Диксън пред Ройтерс. „Работим по решението на това“, допълни тоя.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още