IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook купува видео съдържание от Buzzfeed и Vox Media

За по-дългите продукции мрежата ще плаща около 250 хил. долара, за видео сериите от между 5 и 10 минути - само до 35 хил. долара

10:36 | 25.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Нови детайли излизат наяве по отношение на видео офанзивата на най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc.

Компанията от Пало Алто е подписала договори с доставчиците на новини и развлекателно съдържание предимно за потребители от т. нар. поколение Y (родените през 80-те до края на 90-те години на миналия век) Vox Media, BuzzFeed, ATTN, Group Nine Media и др., като целта е да се предоставя уникално видео съдържание за дългоочаквания нов формат с кратки и по-дълги видеа, прекъсвани от рекламни паузи.

Според Ройтерс Facebook планира два типа видео съдържание: сценарии с епизоди с продължителност от 20 до 30 минути, които ще притежава, както и по-кратки сценарии с или без надписи, продължаващи около 5 до 10 минути, на които Facebook няма да бъде собственик.

За по-дългите продукции Facebook ще плаща около 250 000 долара, за видео сериите от между 5 и 10 минути - само до 35 000 долара. За сметка на това тези доставчици на съдържание ще получат 55% от рекламните приходи, пояснява Ройтерс, позовавайки се на източници, които са пожелали да останат анонимни. 

Досега се смяташе, че  Facebook ще пусне новата си услуга още през юни, но според различни медийни спекулации стартът ще се забави с няколко месеца.

Стремежът на Facebook да придобие и лицензира оригинално съдържание е най-новият пример за желанието ѝ да привлече повече рекламни долари, поставяйки компанията в директна конкуренция с YouTube Red на Alphabet Inc. и функцията Discover на Snapchat, както и с традиционните телевизии.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още