IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook работи над бутон "Dislike"

Това представлява повратна точка в досегашните разбирания на мениджмънта и Марк Зукърбърг

08:28 | 16.09.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Facebook работи над бутон "Dislike"

След дългогодишно колебание най-голямата в света социална мрежа Facebook работи над бутон „Не ми харесва“ (Dislike), заяви изпълнителният ѝ директор Марк Зукърбърг по време на дискусия в централата на компанията в Пало Алто, Калифорния. „Ние най-сетне ги чухме и работим над това и ще представим нещо, което ще задоволи нуждите на по-голяма част от общността“, заяви той, цитиран от Ройтерс.

Именно при тъжни събития, като например криза с бежанци или смърт на роднина, е трудно да се натисне бутона „Харесва ми“, пояснява Зукърбърг. Затова според него е важно на потребителите да се предоставят повече опции. 

Как ще изглеждат тези опции и дали наистина бутонът ще се казва "Dislike", засега не е ясно.  Зукърбърг поясни, че въвеждането на подобни нови възможности е „изненадващо сложно“. Но Facebook ще тества и въведе идеята, над която сега работи, едва след като всичко функционира. 

Според специалистите има две възможности. Или потребителят, който публикува статус или снимка, може сам да избере дали да ги снабди с възможността за „Не ми харесва“, или самите приятели може да решат дали да натиснат този бутон.

Досега Facebook неколкократно поясняваше, че не вижда смисъл във въвеждането на бутин "Dislike“. За Зукърбърг поне досега това бе стъпка, която би доближила Facebook твърде много до системата на Reddit, един от сайтовете с най-голям трафик в света.

В продължение на години бе подчертавано, че подобен бутон е лоша идея. Facebook е дигиталната страна на положителните действия и нагласи, а нищо не символизира това повече от вдигнатия палец - поне на теория. А кой би искал да види под новата си профилна снимка или първата съвместна снимка с новия партньор в живота си символа на „Не ми харесва“ с палец надолу? 

И въпреки това много потребители изказваха желанието си за подобна възможност, а от известно време Зукърбърг твърди, че компанията му работи над решение. Ето защо сегашният му коментар не е особена изненада.

С новата си функция на теория Facebook  може да промени поведението на своите милиарди потребители. Но често в социалните мрежи се развиват самостоятелни и странни норми и правила. Така например в Instagram сигнализиращото одобрение сърчице сред тийнейджърите значи само, че въпросната снимка е забелязана. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
emo6692
преди 7 години
Мина вече една година и още го няма,даам Зукърбърк наистина изостава по тоя въпрос.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
deant
преди 8 години
Значи очаквам от тази невзрачна информация акциите на Суратя да скочат с 5%. А го наричам информация, защото ме е срам да го нарека новина... За разлика от всички медии, който дори го пускат и по телевизионните си блокове. Срам бе хора... как може това да е "НОВИНА".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 5
Patilan
преди 8 години
i dislike the dislike idea.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Трябва да сложат един голям бутон Dislike на първа страница!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 2
0pk
преди 8 години
Те тука у Инвестора отдааавна са го измислили тоя бутон. Зукърбърк, изоставаш :P
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още