IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Функцията "Safety Check" става постоянна във Facebook

Тя вече няма да се появява само в случаи на кризи, разкри социалната мрежа

14:58 | 22.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Facebook</em></p>

Снимка: Facebook

Facebook позиционира функцията „Safety Check” за постоянно в своето приложение и в уебсайта си, обяви компанията днес.

Функцията, която позволява на потребителите да проверяват дали приятелите и семейството им са в безопасност след криза, сега ще имат собствен бутон в навигационното меню на приложението.

Промяната идва след редицата нови терористични атаки, включително тази в Барселона, където превозно средство премина през пешеходна зона, пълна с хора, както и след атаките в Шарлотсвил, САЩ, пише TechCrunch.

Според Facebook бутонът ще бъде активен за някои потребители от днес и ще стане достъпен за всички през следващите седмици. Това означава, че може да не виждате опцията все още, но вероятно скоро тя ще се появи и при вас.

През тази година Safety Check получи по-голямо внимание благодарение на серията обновления, включително добавянето на опцията за помощ от други хора, която позволява на местните да предлагат подкрепа на засегнати хора след кризи и бедствия.

През юни Safety Check интегрира възможност за набиране на средства. Това се случи заедно с добавянето на описания на кризите, за да се помогне на хората по-лесно да разберат какво се случва. Освен това беше добавена нова опция за споделяне, която позволява на хората да разказват собствените си истории, а не само да се маркират в безопасност.

Когато отворите Safety Check от новия бутон, ще имате възможност да видите списък с кризисни ситуации, новини от приятели, които са се отбелязали в безопасност, и предложения за оказване на помощ. Секцията „По света“ ще показва къде опцията вече е активна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
малоумщина ... трябва просто да се легализира притежанието на оръжие та да може следващия фундаменталист преди да каже "акб... " и вече да е прострелян от няколко страни :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още