IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LinkedIn иска да свързва млади служители с ментори

Пред услугата обаче стоят няколко предизвикателства

15:16 | 13.07.17 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Менторите могат да бъдат безценен ресурс за развитието на кариерата, а младите работници често не успяват да си намерят такива. Социалната мрежа LinkedIn смята, че може да помогне за решаването на този проблем – с нова услуга, която разчита, че може да свърже нейните 500 млн. потребители.

Идеята е по-младите да намерят ментори сред по-старшите, които пък да са готови да им помогнат, пише Quartz.

За да използват продукта, членовете трябва да попълнят опита си и да напишат какъв ментор си търсят. Подобно на приложенията за срещи LinkedIn ще им предлага потенциални партньори. Ако има няколко възможности, потребителите могат да избират, така че да се спрат на най-доброто предложение, което да отговаря на изискванията им.

След като се свържат, двамата могат да си пишат в LinkedIn или да заложат на разговор извън мрежата. 

Продуктът все още се тества и ще бъде пуснат постепенно през лятото, пише Fast Company.

Проучване на LinkedIn показва, че близо 90% от старши директорите биха дали съвет на млад специалист.

Разбира се LinkedIn може да не е най-очевидното място за търсене на сериозно менторство. Всеки, който е използвал социалната мрежа за намирането на нови контакти или на нова работа, е наясно с неточностите в алгоритмите. Заради последните потребителите получават неотговарящи на профилите им оферти за работа или предложения за свързване от хора, които са им напълно непознати.

Директорите на LinkedIn изглежда са наясно с тези ограничения и са заявили пред Fast Company, че услугата ще е по-удобна за отговаряне на бързи въпроси, не толкова за създаването на по-дългосрочна връзка. Но ако това е така, ще е трудно да се разбере доколко ще са ценни тези съвети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още