IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слух за липса на интерес от Google срина акциите на Twitter

Все още не е ясно кой от големите играчи на пазара има реален апетит към придобиването на социалната мрежа

09:22 | 06.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на Twtter загубиха 11% от стойността си по време на удължената търговия след като се появи слух, че Google не проявява интерес към придобиването на социалната мрежа, пише Bloomberg.

Преди това книжата завършиха търговията с ръст от 5,7% до 24,87 долара.

Технологичният уебсайт Recode писа в сряда, че Google в момента няма план за отправянето на оферта за Twitter, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията. Преди дни Bloomberg писа за подобен интерес, разкривайки, че Google е наела дори инвестиционната банка Lazard Ltd.

Disney и Apple също са смятани за едни от кандидатите, пише Recode, без да разкрива източниците си.

Представител на Google е отказал да коментира въпроса, докато Disney не е отговорила на запитванията за коментар.

Apple също е отказала да говори по темата миналата седмица, след като се появиха спекулации, че също е сред заинтересованите страни.

От своя страна акциите на Salesforce понижиха стойността си с 5,8% в сряда във връзка с притесненията, че разработчикът на софтуер също няма да отправи оферта за Twitter.

Главният изпълнителен директор на Salesforce Марк Бениоф отказа да коментира директно темата за потенциалното придобиване по време на появата си в CNBC.

Книжата на Salesforce достигнаха цена от 68,42 долара при приключването на търговията в сряда. Това е най-ниската им стойност от февруари насам.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още