IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Снимки на котета заляха социалните мрежи в Белгия

Акцията е в отговор на призива на властите да не разпространяват информация за полицейската антитерористична операция

08:32 | 23.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимки на котета заляха социалните мрежи в Белгия

Сюрреалистична реакция на белгийците на призива на властите да не разпространяват информация за антитерористичната полицейска операция в неделя. Те мигновено заляха социалните мрежи със снимки на котенца, предаде Ройтерс.

Всичко започва, след като министърът на отбраната Стивън Вандепут написа в Twitter: “Полицията моли обществеността да не докладва за движенията ѝ в социалните мрежи, моля подкрепете и ретуитвайте #BrusselsLockdown". 

Ядосани и тревожни, след като градът за втори ден остава в състояние на тревога и след като властите запазиха максималното ниво на заплаха от терористичен акт за района на столицата Брюксел, белгийските потребители на Twitter реагираха странно. Вместо да качват снимки на онова, което са успели да видят, описвайки полицейските операции, те публикуваха снимки на котки и.


„Мисля, че само за един час видях повече #lolcats, отколкото през целия си живот", каза специалистът по социални медии Матеуш Кукулка.


Идеята дойде от пародийния сайт NordPressе в средата на миналата седмица, след като създаде героя "Абу Мяу" - коте с пояс с експлозиви, представено за подбудител на атентатите на 13 ноември в Париж. Появиха се снимки на котенца във всякакви роли с хаштаг #BrusselsLockdown: коте-водещ на телевизионни новини, два котарака джедаи, които се бият с мечове, малко коте, нападащо овчарско куче и др.

Първи започнал да качва снимки на котенца оператор от холандската телевизия NOS. "Вместо туит за полицейските акции в Брюксел, ето снимка на нашето коте Моцарт", написал снощи Хуго Янсен. Примерът му веднага бил последван в Белгия и в чужбина.


В края на среднощната пресконференция, на която бе съобщено за 19-те обиска и 16-те арестувани, говорител на белгийската федерална прокуратура благодари на печата и на потребителите на социалните медии, че са се съобразили с изискванията на полицейските операции, но без да споменава за котенцата, посочва AFP. 

Още за атентатите в Париж четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още