IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Снимките в Instagram вече ще могат да се увеличават

Новата функция zoom вече е налице с последната актуализация на приложението в iOS, но потребителите на Android ще трябва да почакат още малко

21:38 | 31.08.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Приложението за споделяне на снимки Instagram обяви, че след последното си актуализиране в операционната система iOS потребителите ще могат да увеличават (zoom) снимки или видеа, съобщава CNBC.

Новата функция ще бъде достъпна в цялото приложение и ще работи както в стандартното представяне на снимките, така и в профилите на потребителите и в таба Explore. Instagram заяви, че новата функция ще бъде внедрена и в Android “през следващите седмици“.

Увеличаването на снимки и видео клипове в Instagram е функция, желана от години от потребителите. Компанията вече публикува видео, с което обявява функцията и която показва как точно се случва увеличаването на снимката или видеото.

Instagram най-накрая се оформя като платформа за по-сериозни фотографи, а не само за фенове на социалните мрежи, пише thenextweb.com. Компанията наскоро позволи да се качват снимки с различни размери, а не само квадратни и добави някои други възможности, но с последната функция потребителите ще могат да се вглеждат и в детайлите на снимките.

Тепърва обаче Instagram ще трябва да позволи на потребителите си да завъртат телефоните си, за да виждат по-добре пейзажни снимки. С последната актуализация компанията ще трябва сериозно да подобри и максималната ширина от 1080 пиксела.

Идеята на Instagram винаги е била повече обвързана със споделянето на моменти отколкото с естетическата или техническата страна на фотографията. Именно затова вероятно компанията не включва zoom-а още от началото. Камерите на смартфоните обаче стават все по-добри, а много професионални фотографи също споделят снимките си в Instragram, поради което новата промяна ще бъде оценена високо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
"...с последната функция потребителите ще могат да се вглеждат и в детайлите на снимките."Дяволът се крие в детайлите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
i_hristov
преди 7 години
Снимките в инстаграм вече щели да могат да се увеличават?! Голям праз!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още