IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей: Социалните медии да се чистят от езика на омразата!

Призивите ѝ са сходни на тези на външния министър Борис Джонсън

22:48 | 24.03.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Тереза Мей. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тереза Мей. Снимка: Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей настоя интернет медиите да вземат по-строги мерки за предотвратяване на разпространението на екстремистки материали онлайн, заяви днес неин говорител, цитиран от Ройтерс и БТА.

Нейният призив идва два дни, след като роден във Великобритания мюсюлманин уби най-малко четирима души в Лондон.

„Борбата срещу тероризма и срещу езика на омразата трябва да се води на общ фронт“,  каза говорителят на Мей.  „Правителството и силите за сигурност правят всичко, което могат, и е очевидно, че компаниите, стоящи зад социалните мрежи, могат и трябва да правят повече".

По-рано тази седмица Google обеща по-щателно наблюдение над своя уебсайт, след като няколко компании прекратиха връзките си с интернет гиганта, защото той не успява да сваля техни реклами от изпълнени с омраза видеоматериали. Критики има и срещу Facebook заради това, че не прави достатъчно да спазва по-умерено съдържание на своите платформи.

Призивите на Мей са сходни на тези на външния министър Борис Джонсън, който каза вчера, че компаниите зад социалните медии „трябва да следят за съдържанието, което се появява на техните сайтове, и да свалят провокативни и опасни материали, когато се налага".

„Ние, на първо място, не искаме такива материали изобщо да се появяват, и да бъдат сваляни колкото се може по-бързо, когато те се появят. Топката сега е в техния двор, нека видим, как те ще отговорят", каза днес говорителят на Мей, цитиран от Ройтерс. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 3
scott
преди 7 години
Майтап.Начи ше сервирате омразна реалнос на масите /насилие, беднос, липса на контрол върху собствениа им живот, робство от кредити/, ше им сипете захар и карамел по сми и се надявате да престанат да реагират и да мразът?ШЕ ИЗБИЕ. ИЛИ НЕМА ДА ЧЕТЪТ "ПРАВИЛНИТЕ, ОБИЧНИ, КРАСИВИ И УМНИ МЕДИИ", или ше станат с още по-мек спусък, или.....абе не е ясно. АМА ОМРАЗАТА НЕМА ДА ИЗЧЕЗНЕ. нито агресион, нито насилието....нищо личто просто бизнес. та, ше си намери поле за изява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 7 години
е що не се сетихте преди брекзит ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още