IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter придобива разработчика на мобилни приложения Yes

Същевременно компанията сменя за трети път ръководителя на продуктовото си звено тази година

13:32 | 02.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter назначи Кийт Колман, основател на стартъпа Yes, за ръководител на своя продуктов екип. Това е третият директор, който ще оглави подразделението за по-малко от година, предава Ройтерс.

Микроблогинг услугата заяви, че е придобила Yes, разработчик на мобилни приложения като Frenzy и WYD-What you doing, които позволяват на потребителите да се свързват с приятели.

Финансовите параметри на сделката не са разкрити.

„Да! Кийт и екипа му се присъединяват към Twitter, за да ни помогнат да засилим нашата услуга“, коментира главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси в Twitter в четвъртък.

Джеф Сийбърт, който доскоро беше ръководител на продуктовото звено, се оттегли от поста през юни, след като го заемаше общо пет месеца.

Кевин Уейл, който в момента оглавява продуктовото подразделение на Instagram във Facebook, беше в Twitter повече от пет години, като заемаше поста вицепрезидент продуктово развитие преди Сийбърт.

Twitter, която се сблъсква със забавяне на растежа на броя нови потребители, на фона на силната конкуренция, от месеци е смятана за мишена за придобиване. Миналия месец тя нае съветници, които да разгледат офертите за придобиване.

Твърдеше се, че компании като Walt Disney и Alphabet имат интерес към купуването на Twitter.  

Повече новини за технологии можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още