IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг: Facebook няма да се превърне в медийна компания

Социалната мрежа няма амбициите да се превърне в източник на съдържание, а да остане преди всичко технологична платформа

10:36 | 30.08.16 г.
<p>
	Марк Зукърбърг. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Марк Зукърбърг. Снимка: архив Ройтерс

Facebook няма да се превърне в медийна компания, заяви нейният основател и главен изпълнителен директор Марк Зукърбърг пред студенти в Италия, допълвайки, че фирмата ще остане технологична платформа, предава Ройтерс.

Все по-голям брой потребители се насочват към социалните мрежи като Facebook и Twitter, за да намират новини, но Зукърбърг твърди, че неговата компания няма амбициите да се превърне в доставчик на съдържание.

„Не, ние сме технологична, а не медийна компания“, коментира Зукърбърг, след като млад италианец го попита дали Facebook има намерението да се превърне в редактор на новини.

Въпреки че призна ролята на Facebook в предоставянето на новини на потребителите посредством техните връзки в социалната мрежа и подчерта предимствата от получаването на информация от различните части на света, Зукърбърг заяви, че Facebook е технологична компания, която изгражда инструменти, а не създава никакво съдържание.

„Светът се нуждае от медийни компании, но и от технологични платформи, като тази, която ние правим, а ние приемаме нашата роля много сериозно“, коментира още той в речта си в университета Luiss в Рим.

По-рано в понеделник Зукърбърг и съпругата му Присила Чан се срещнаха лично с папа Франциск. Това беше поредната среща на папата с лидери от Силициевата долина след тези с главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук и с изпълнителния председател на Alphabet Ерик Шмид.

„Обсъдихме важността на свързването на хората, особено в частите на света, в които няма достъп до интернет“, написа Зукърбърг в личния си профил в социалната мрежа след срещата.

В понеделник изпълнителният директор на Facebook се срещна и с италианския премиер Матео Ренци, който настоява за подобряване на интернет инфраструктурата на Италия.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още