IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Capgemini придобива американската IGATE за 4 млрд. долара

Очаква се сделката да подобри позициите на френската технологична компания в Северна Америка

10:26 | 27.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Capgemini придобива американската IGATE за 4 млрд. долара

Френската технологична компания Capgemini заяви в понеделник, че ще купи американския си конкурент IGATE за 4 млрд. долара, с което цели допълнително подобряване на позициите си в Северна Америка.

Capgemini, която оповести приходи в размер на 3 млрд. долара за първото тримесечие на 2015 г., заяви, че придобиването на IGATE ще донесе общи приходи на групата в размер на до 13,5 млрд. долара през 2015 г. Обединената група ще има около 190 000 служители и оперативен марж от 10%, предава The Wall Street Journal.

Сливането е одобрено от Бордовете на двете компании и мнозинството от акционерите НА IGATE. "Това ще ни даде нов статут на американския пазар", каза главният изпълнителен директор на Capgemini Пол Хермелин.

Capgemini от известно време се насочва към разширяване на присъствието си в Северна Америка, която според френската компания е най-иновативният пазар в света що се касае до технологиите и услугите. Северна Америка бе и най-силният регион на Capgemini през първото тримесечие с 34% ръст в печалбата, стимулирана от по-силния долар. По думите на Хермелин сред основните клиенти на IGATE в Северна Америка са General Electric и Royal Bank of Canada.

Придобиването ще се финансира отчасти със собствени средства и чрез увеличение на капитала, съобщи френската компания. Увеличението на капитала ще покачи броя на акциите с не повече от 6%. Останалата част от придобиването ще бъде финансирано чрез дълг.

Главният изпълнителен директор на Capgemini Пол Хермелин добави, че компанията не планира по-големи придобивания в следващите две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още