IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Игри като Pokemon Go скоро няма да бъдат допуснати в Китай

Властите твърдят, че мерките им са свързани с националната и личната сигурност на гражданите

15:27 | 10.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Pokemon Go, хитовата мобилна игра на Nintendo, както и други игри с разширена реалност едва ли ще бъдат пуснати в Китай скоро, след като държавният цензор обяви, че няма да ги лицензира, докато потенциалните рискове за сигурността не бъдат оценени, предава Ройтерс.

В играта потребителите трябва да се разхождат из реални квартали в градовете и да търсят и залавят виртуални герои през екраните на смартфоните си.

Но Pokemon Go беше обвинена за пътни инциденти, някои от които фатални, тъй като шофьорите са играели в движение и са били разконцентрирани. Същевременно опасенията, свързани с опазването на данните в приложението, ползващо геолокация, също предизвикаха спорове.

Държавната администрация за преса, публикации, радио, кино и телевизия твърди, че е провокирана от „високото ниво на отговорност за националната сигурност и за безопасността на живота и собствеността на хората“. По информация на агенцията тя координира дейността си с другите държавни служби за оценяване на рисковете, свързани с игрите.

Играта Pokemon Go разчита на услуги на Google, като картите в Maps, които са блокирани в Китай.

Представители на Niantic, разработчика на приложението, не са отговорили на запитването за коментар извън работно време.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още