IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спорната игра "Honour of Kings" носи нови главоболия на Tencent

Компанията смята, че рестрикциите за най-малките играчи няма да се отразят на финансовите ѝ резултати

11:50 | 05.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на Tencent Holdings, най-голямата китайска компания за игри и социални мрежи по приходи, отбелязаха над 3% спад на стойността си в сряда. По този начин компанията увеличи загубите, след като заяви, че ще ограничи времето за игра на младите потребители на "Honour of Kings", предава Ройтерс.

Вестникът на Китайската комунистическа партия също критикува играта, което помогна стойността на акциите да се понижи.

Книжата на компанията поеха с над 3 процента надолу рано в сряда, спрямо 0,7 процента спад на по-широкия индекс.

Tencent обяви, че играчите на „Honour of Kings”, които са под 12-годишна възраст, ще могат да играят само по час на ден, докато тези между 12 и 18 години ще бъдат ограничени само до два часа. По този начин компанията отговори на опасенията на родители и учители, че някои деца са пристрастени към играта.

„Тези, които са под 12 години, представляват малък дял от общата база от потребители и малък процент от потребителите, които плащат. Не очакваме тези мерки да имат материални последствия за нашите финансови резултати“, заяви Tencent в имейл.

Освен това Tencent заяви, че ще наложи изискване за регистрация с истинските имена на потребителите, като правилото ще важи за всички.

Все още не е ясно дали Tencent ефективно може да наложи рестрикциите за ограничаване на времето на игра, и дали играчите ще могат лесно да заобикалят забраните.

Според CNG, която прави проучвания на индустрията за игри, „Honour of Kings” е генерирала 5,5 млрд. юана (810,47 млн. долара) приходи през първото тримесечие, което представлява близо половината от приходите на Tencent от мобилни игри за периода (12,9 млрд. юана).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още