IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виктория Бекъм стана предприемач на годината на Острова

Тя е отличена заради ръст на продажбите от 30 пъти и увеличение на служителите от 33 пъти през последните пет години

17:31 | 27.10.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Виктория Бекъм оглави класацията на 100-те най-успешни предприемачи във Великобритания на списание Management Today, предаде BBC.

Тя е отличена за своята „бизнес проницателност“ в създаването на модна империя с оборот от 30 млн. паунда и 100 служители.

Редакторът на списанието Матю Гуитер признава, че на някои може и да не им хареса факта, че звездата от бившата момичешка група Spice Girl е първа в класацията. По думите му обаче тя е създала „компания, която е страшно успешна“.

Той посочва и цифрите, които би трябвало да убедят и най-големите критици, че Бекъм е заслужила титлата – компанията й е постигнала ръст на продажбите от 30 пъти  и увеличение на служителите от 33 пъти през последните пет години".

Виктория Бекъм създава модния си лейбъл през 2008 г. и през 2011 г. спечели титлата „Дизайнерска марка на годината“ на Британските модни награди. През септември тя отвори първия си магазин в лондонския квартал Мейфеър.

Компанията й предлага както по-евтина линия, така и луксозни дамски чанти, чиито цени достигат 18 хил. паунда.

Според оценката на списанието състоянието на Виктория Бекъм е 210 млн. паунда – повече от това на съпруга й Дейвид Бекъм, чието богатство се оценява на 165 млн. паунда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още