IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гай Кавазаки вдъхновява с „Изкуството да стартираш бизнес 2.0“

Да си предприемач е състояние на духа, а не длъжностна характеристика, смята главният евангелист на Canva

16:54 | 13.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: &nbsp;www.enthusiast.bg</p>

Снимка:  www.enthusiast.bg

Единадесет години след излизането на „Изкуството да стартираш бизнес“ Гай Кавазаки решава да обнови и допълни изданието, за да го направи актуално за настоящата бизнес среда. Резултатът от огромните му усилия е напълно интегрирана и нова версия, която е с 64% по-обемна от първата.

Целта на Кавазаки е проста: „Искам да ви улесня в правенето на биз­нес. Мечтая си, когато един ден умра, хората да казват: „Гай ме вдъхно­ви“. Освен това желанието ми е възможно най-много хора да изричат тези думи“.

Независимо дали става дума за предприемач, собственик на малък бизнес, служител на голяма компания или за фирма с нестопанска организация, всеки се сблъсква с теми като иновациите, подбора на персонал, набирането на капитал и създаването на марка.

През последните години в бизнеса настъпиха земетръсни промени. Много от базовите елементи на стартирането вече са по-лесно постижими, по-евтини и по-достъпни. Бизнес плановете са излишни, а краудфъндингът е приложимата алтернатива на ухажването на инвеститори. „Облакът“ прави базовата инфраструктура лесно достижима за почти всяка една нова компания.

Книгата показва как ефективно може да се използват всички тези съвременни инструменти и как може да се овладеят вечните предизвикателства: изграждане на силен екип, създаване на страхотен продукт или услуга и изправяне срещу конкуренцията.

„Много по-лесно е да правиш нещата правилно от самото начало, отколкото да ги поправяш по-късно. На този етап формирате ДНК-то на вашия стартиращ бизнес – генетичния код, който остава за постоянно. Ако обърнете внимание на няколко основни въпроса, ще можете да изградите стабилна основа, а това, от своя страна, ще ви даде възможност спокойно да се концентрирате върху големите предизвикателства.“, съветва Кавазаки читателя още в първата глава от книгата си.

И както Гай обича да казва: „Да си предприемач, е състояние на духа, а не длъжностна характеристика“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още