IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво се крие зад истинския Вълк от Уолстрийт

Или защо вълкът козината си мени, но нрава си – не

14:50 | 28.11.14 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джордан Белфорт, станал известен като &bdquo;Вълка от Уолстрийт&ldquo;. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Джордан Белфорт, станал известен като „Вълка от Уолстрийт“. Снимка: архив Ройтерс

Преди около стотина години хората в Европа и Америка са се прехласвали по „номерата“ на редица известни за времето си фокусници, показващи почти невъзможни изпълнения. Говорене с отвъдното, местене на предмети и прочие шарлатанства са взимали акъла (и парите) на стотици наивни зяпачи. В днешно време това не е толкова лесно осъществимо (да заблудиш някого на такова ниво). Ето защо и фокусниците са подобрили уменията си – светът вече разполага с финансови вълшебници, които могат да Ви омаят за няколко минути и да Ви накарат да тичате с кредитната си карта към тях, умолявайки ги да Ви запишат на „уникалния“ си курс за бързо забогатяване.

На подобно събитие присъствах преди седмица в Лондон. Пътувах до там, за да чуя и видя на живо една от легендите на финансовите измами в световен мащаб – Джордан Белфорт, станал известен като „Вълка от Уолстрийт“.

По принцип съм наясно, че на подобни събития основната цел на организаторите е да осъществят продажби на скъпи курсове. Бях преценил обаче, че си струва да изтърпя агресивните продажби, за да видя “истинския вълк”.

Това, което се случи, обаче надмина доста представите ми за етичен бизнес. Закъснях с около 40 минути за семинара (проведен на 21 ноември), тъй като пътуването из Лондон винаги изисква повече време от очакваното. И така попаднах в огромна зала, в която имаше около 3000- 4000 участници.

Нямах много време да се потопя в увлекателния разказ на бившия брокер, защото малко след като се настаних, Джордан даде думата на първия гост лектор – Грег Секър (Greg Secker). Той беше представен с бомбастично видео, в което летеше със собствения хеликоптер между лъскави небостъргачи и търгуваше, докато пилотираше.

Публиката посрещна Грег с бурни овации, при все че повечето присъстващи не бяха чували за него. Въпреки че той говореше много убедително и увлекателно, на моменти звучеше странно, тъй като включваше доста смущаващи коментари по адрес на бившата си приятелка. Именно тя обаче му е дала идеята да създаде училището за инвеститори.

gred.jpg Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 3 rate down comment 0
Tony
преди 9 години
Има хора, които не четат книги, а ги пишат! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 0
Tony
преди 9 години
А Вие купихте ли си книгата на г-н Леков?: "Материалът е част от поредицата Как да инвестираме? Съветите към синовете ми! от Любомир Леков, основател на ***"Виждам, че това събитие е било от полза на г-н Леков да си напише книгата! :)Някой продават курсове, а други продават книги! :)Нищо ново! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 0
Tony
преди 9 години
Прецакани са тези, които "прехвърлят" отговорността за своя успех на някой друг - лектор, университет, специализиран курс ......С такава нагласа ще пропуснеш основните нишки на курса, чрез който можеш да успееш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 23 rate down comment 0
kaloyan.drenski
преди 9 години
За това предпочитам да се уча да инвестирам от истински специалисти като Бъфет , Греъм и Линч! Бързото забогатяване (спекулиране) накрая води само и единствено до дъното! Винаги ми е било интересно колко ограничен трябва да си, за да се вържеш на хора, които ти гарантират "забогатяване" , всякаш притежават готовата рецепта за това. Готова рецепта за забогатяване дами и господа няма, както няма и бърз и легален начин за осъществяването и. Всичко е свързано с труд, знания, търпение и поглед към дългосрочни резултати, а не да разчитаме да сме милионери след 1 или 2 години. Не се вържете на такива "лектори", тъй като единственото което те виждат във вас са "овцата", която ги храни. Не можеш да изкачиш стълбата на успеха, с ръце в джобовете!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 22
lyusien
преди 9 години
И как този човек дава такива оценки като не е чул и дума от основния лектор Джордан Белфорд Този човек е предубеден и не е въобще наясно за какво става въпрос Отговорът на въпроса е огромната препълнена зала за което тези хора са дали мноооого пари
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 1
Зайо Байо
преди 9 години
Г-н Леков му препоръчвам тази книга http://***.book.store.bg/p5632/vlianieto-psihologia-na-ubezhdavaneto-robyrt-chaldini.html в случай че не я е чел.Тогава никак не би се чудил на реакцията на голяма част от присъстващите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 32 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
В тази връзка един виц:- Лектор към препълнена зла: Добре дошли на семинара " Как да забогатеем за 1 ден", да започнем с два бързи въпроса: - Колко човека сте в тази зала?Залата дружно ентусиазирано отвръща: - 3000!!!Лектора: - А колко плати всеки от вас за този курс?- 100 лв. пак радостно отвръща залата.- Благодаря Ви!! Семинара приключи:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 27 rate down comment 2
MZ/X
преди 9 години
Единственият сигурен начин да забогатееш от форекс е да изнасяш лекции с тема: Как да забогатея от форекса! :DАз бих си платил за подобно лекция, но за да се науча как се продават подобни лекции :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 0
S_G
преди 9 години
Не е луд този, който яде баницата, луд е този, който му я дава. Последните години ми прави впечатление, че е много модерно да се организират курсове и обучения за търговия на борсата и все по-често могат да се намерят предложения за това. Общо взето знания от 5 години в университета и още 5 години професионален опит се предлагат срещу скромни суми и за период от седмица до месец. Хората имат нужда да мечтаят как са богати и колко лесно се става такъв, та в този ред на мисли ми се струва нормално след като има търсене, да има и продавачи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 0
MZ/X
преди 9 години
Днешният ден също е пример как много хора полудяват по реални и не чак толкова реални отстъпки и по нужни и не чак толкова нужни стоки!Историята за лесното забогатяване винаги се продава лесно, защото много хора искат да повярват, че е истина :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още