IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола - с колебливо движение около тримесечното дъно

Инвеститорите реагираха негативно на повишението в резервите в САЩ в четвъртък

10:05 | 28.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цената на петрола остава почти непроменена в началото на сесията в четвъртък, изтривайки по-рано постигнания ръст, който позволи на стойността на суровината да отскочи от тримесечното дъно, достигнато, след като инвеститорите реагираха негативно на доклада за резервите в САЩ, съобщава WBPonline. 

Администрацията за енергийна информация на САЩ обяви в сряда, че петролните запаси в страната са се повишили с 1,7 млн. барела през седмицата до 22 юли. Пазарите очакваха спад от около 2,2 млн. барела.

Към 9:50 часа българско време суровината се търгува отново на червена територия.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,07% до 41,89 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 0,14% до 43,85 долара за барел. 

И двата основни сорта поевтиняха до най-ниските си нива от август предишната сесия, като Брентът достигна 43,27 долара за барел, а WTI – 41,68 долара за барел.

Правителствените данни показаха още ръст от 452 хил. барела в резервите от бензин, което е над прогнозите за 40 хил. повишение.

„Добивът в САЩ също се увеличава, въпреки че това отново е заради допълнително повишение на предлагането от Аляска след отстраняването на повреда в тръбопровод“, коментират от австралийската банка ANZ.

Все пак цените на петрола са значитено над нивата от първото тримесечие, когато беше достигнато 12-годишно дъно.

Трейдърите се опасяват дали ребалансирането на петролния пазар ще се случи тази година на фона на притесненията, че търсенето е по-малко от добива.

Междувременно се увеличи апетитът към суровини, деноминирани в долари, след като американската валута поевтиня в четвъртък. Така суровините в долари стават по-привлекателни за притежателите на други валути. Доларовият индекс се понижи с около 0,5%.

В сряда вечерта приключи заседанието на Фед, при което банката очаквано не промени лихвените проценти, но намекна, че това може да се случи през септември.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:46 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още