IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола стартира седмицата с понижение

Русия няма да приеме замразяване или намаляване на производството си, твърди енергийният министър Александър Новак

11:11 | 10.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Котировките на петрола стартираха новата седмица с понижения. Причината за спада са преди всичко изявленията на руския министър на енергетиката Александър Новак по повод предстоящата среща на производители на петрол, предава Investing.com. 

Новак пристигна в неделя в турската столица Анкара за участие в заседание на смесената междуправителствена руско-турска комисия за търговско-икономическо сътрудничество. Пред журналисти той заяви, че не се очаква Русия да приеме замразяване или намаляване на производството си на срещата в Истанбул на 13 октомври между членки на ОПЕК и производители извън картела.

Американският лек суров петрол с доставка през ноември понижи цената си днес по време на азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса с 52 цента до 49,29 долара за барел.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиито котировки са референтни за европейския пазар, с доставка през декември, поевтиня с 50 цента до 51,43 долара за барел. 

За седмицата търгуваният в Лондон Брент поскъпна с 1,74 долара, или 3,35 на сто, което е третото поредно повишение на цената.

Американският суров петрол, който се търгува в Ню Йорк, добави 3,15% към цената си, или 1,57 долара, след като поскъпна и предишните две седмици. 

За да постигнат споразумение между членовете си, някои от които са политически врагове, като Саудитска Арабия и Иран, представителите на държавите от ОПЕК започват серия от срещи, началото на която ще е в Истанбул тази седмица.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Mops
преди 7 години
В грешка сте,Меркел е виновна за падането на цените изказването на Новак е само последствие.Когато най-голямата експортна икономика в Европа каже, че спира продажбите на нови бензинови и дизелови коли от 2030 година,всички производители на петрол започват да се чудят как да продадът възможно най-много.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още