IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола записват леки понижения

Инвеститорите все още анализират шансовете за финализиране на сделката за намаляване на добива в ОПЕК

09:42 | 25.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Петролът поевтинява във вторник, като инвеститорите все още анализират шансовете за финализиране на сделката за намаляване на добива в ОПЕК, съобщава Investing.com.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,02% до 50,51 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 0,21% до 51,35 долара за барел към 9:30 часа българско време.

По-късно днес Американският петролен институт ще публикува седмичния си доклад за петролните резерви през изминалата седмица в САЩ. В сряда излизат официалните данни на Администрацията за енергийна информация.

През нощта в понеделник срещу вторник цените на WTI се понижиха, след като Ирак поиска да е изключен от евентуална сделка за замразяване на добива в ОПЕК. 

Картелът ще проведе формална среща на 30 ноември във Виена, за да уточни детайлите по предварителното споразумение. Ирак е вторият по големина производител в ОПЕК след Саудитска Арабия.

Припомняме, че през миналия месец организацията постигна споразумение за понижаване на добива до между 32,5-33 млн. барела дневно.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още