IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролният добив може да бъде замразен на нива от юли, август или септември

Обсъжданият срок на замразяване е от 3 до 6 месеца, а може и по-дълг, заяви руският енергиен министър Александър Новак

20:28 | 05.09.16 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Обемът на петролния добив може да бъде замразен на равнището от юли, август или септември 2016 година, съобщи пред журналисти руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от ТАСС.

Той подчерта, че Русия е готова да се присъедини към замразяване по всяко време.

Трябва обаче да изберем месец, който да бъде ориентир, цитира и Ройтерс думите на Новак.

Съвместната декларация за стабилизиране на пазара бе подписана днес в Ханчжоу от Новак и саудитския министър на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси на Халед ибн Абдул Азиз ал Фалих.

"Обсъждаме и срок (на замразяването) - от 3 до 6 месеца, а може и по-дълг период. Вече видяхме, че някои страни от ОПЕК се присъединиха към нашата заявка, по-конкретно ОАЕ (Обединените арабски емирства)", добави руският министър.

ОАЕ поддържат сътрудничеството между Русия и Саудитска Арабия за стабилизиране на петролния пазар, написа в Twitter министърът на енергетиката Сухейл Мухамед Фарадж ал Мазруи.

Замразяването на добива е позиция на Русия, Саудитска Арабия и редица други страни членки на ОПЕК, включително и Венецуела, отбеляза Новак. Според него Иран може да се присъедини към инициативата след възстановяване на добива на предсанкционното равнище.

Тези въпроси ще бъдат обсъдени на неофициалната среща в Алжир (26-28 септември), която се подготвя от генералния секретар на картела Мохамед Баркиндо.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 7 години
Мен не ме канят на пазарлъка, но когато се спазарят ще стане. Това не са конспиративни теории, а конспиративни практики. Не зная точната дата, но ще бъде вероятно 2017 или 2018 година :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 7 години
кога ще е тази цена от 200$, кажи дата иначе голословиш. Айде стига с тези конспирации
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
ivan.kostov.39
преди 7 години
Ако си мислите, че цената се определя от предлагането - много грешите. Големите пари казват, каква ще е цената. Ако големите играчи са се разбрали - цената ще отиде в облаците. Щото сметката трябва да се плати от някой и този някой са потребителите, като теб и мен. Така, че очаквай цена от $200 и повече /след като се разберат/ :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
Това е нещо, което няма как да бъде спряно.-------------------------------Докато производителите не започнат да фалират един по един
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
nobel
преди 7 години
Това е илюзия. И двете страни много добре знаят, че няма да спазват замразяването. Освен това и световният добив за август е абсолютен рекорд. Освен това ако искат цените да се покачат не е нужно замразяване, а рязко намаление на производството. Това, което ще се случи : Просто пазара ще продължава да определя цената----------------------------------------За този коментар ти пиша пълна шестица по икономика. Първият плюс е от мен. Наистина точно така ще стане и надпреварата за повече производство ще продължи. Това е нещо, което няма как да бъде спряно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
Таман се чудех от кого зависи замразяването на петролния добив в световен мащаб, а то било от руския енергиен министър Александър Новак. И също така от Саудитския министър на енергетиката. Или поне така пише в статията. В статията нищичко не се споменава какво е мнението по въпроса на компаниите, предизвикали "шистовата революция" в САЩ, компаниите в Канада, които добиват петрол от пясъци а и за който и да било друг от останалите големи производители. Бегло се споменава единствено за Венецуела, където добивът в момента е минимален и е практически спрял поради високата цена на самия добив. Странна история.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
lyusien
преди 7 години
Това е илюзия И двете страни много добре знаят че няма да спазват замразяването Освен това световния добив за август е абсолютен рекорд Освен това ако искат цените да се покачат не е нужно замразяване а рязко намаление на производството Това което ще се случи : Просто пазара ще продължава да определя цената
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още