IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът пое нагоре в очакване на решението на Фед

Декемврийските контракти върху WTI и брента поскъпват с по над 1%

14:18 | 29.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът пое нагоре в очакване на решението на Фед

Цената на суровия петрол се повишава в сряда в навечерието на публикуването на доклада за запасите в САЩ. Пазарните участници насочват погледи и към Федералния резерв, чието двудневно заседание се очаква да приключи по-късно през деня.

Фючърсите върху West Texas Intermediate (WTI) с доставка през декември поскъпват с 1,03 на сто до 82,26 долара за барел след достигнатото равнище от под 80 долара по-рано през седмицата.

Същевременно цената на контрактите върху брента също с доставка през декември се покачва с 1,21 на сто до 87,05 долара за барел.

Пазарът е насочил вниманието си към приключващата по-късно през деня среща на Фед. По-голямата част от анализаторите предвиждат централната банка на САЩ да прекрати третия кръг на количествените си улеснения, които към момента са в размер на 15 млрд. долара месечно.

Съществено влияние върху енергийните пазари ще има и реториката на институцията и по-специално сигналите, които тя ще отправи по отношение на бъдещето на лихвените ставки. Всяко забавяне на покачването им би могло да подкрепи цените на "черното злато", тъй като ще направи деноминираната в долари суровина по-привлекателна за притежателите на различни от долара валути.

"Ще разберем дали Фед ще приключи своята програма за количествено облекчаване, изпращайки Съединените щати в нова ера на паричната политика. Въпреки това някои считат, че новите стимули чукат на вратата", коментира Крис Уестън от IG, цитиран от WBP Online.

Администрацията за енергийната информация (Energy Information Administration – EIA) ще публикува своя доклад за петролните запаси в САЩ по-късно в сряда. Очаква се изследването да покаже ръст от 3,8 млн. барела през седмицата, която приключи на 24 октомври, след разширението с 7,1 млн. барела в седмицата преди това.

Във вторник Американският петролен институт вече съобщи, че запасите от суровината са нараснали с 3,2 млн. барела през предходната седмица до общо 375,1 млн. барел. Ръстът остана под очакванията на анализаторите за разширение от 3,4 млн. барела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:25 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още