IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява след ръст в резервите в САЩ

Днес вниманието на инвеститорите се насочва към официалните данни на Администрацията за енергийна информация

10:09 | 24.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола се понижиха по време на азиатската търговия в сряда, след като по-рано Американският петролен институт обяви ръст в резервите, съобщи Investing.com.

Повишението възлиза на 4,46 млн. барела през седмицата, която приключи на 19 август. От друга страна обаче има спад в резервите от бензин в размер на 2,1 млн. барела. Дестилатите се понижават с 800 хил. барела през миналата седмица. 

Към 10:00 часа българско време американският лек суров петрол WTI поевтинява с 1,66% до 47,30 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 1,46% до 49,22 долара за барел.

Днес вниманието на инвеститорите се насочва към официалните данни на Администрацията за енергийна информация, която публикува доклада си в 17:30 часа българско време.

Между началото на август и края на миналата седмица петролът поскъпна с около 20%. Оттогава обаче се наблюдава понижение с над 3,5 на сто.

Пазарът започна да се възстановява преди около две седмици, когато министърът на петрола на Саудитска Арабия заяви, че страната може да работи заедно с други петролни производители, за да стабилизира цените. През септември в Алжир ще има неформална среща на ОПЕК. Цените бяха подкрепени и от готовността на Русия да участва в тези евентуални преговори.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още