IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява в очакване на официални данни за резервите в САЩ

Американският петролен институт съобщи във вторник, че петролните запаси са се повишили с 1,6 млн. барела миналата седмица

10:43 | 19.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Петролът се търгуваше със спадове по време на азиатската търговия и продължава да демонстрира слабост в сряда, след като във вторник вечерта излязоха данни за резервите в САЩ, съобщава Investing.com.

Американският петролен институт съобщи във вторник, че петролните запаси са се повишили с 1,6 млн. барела миналата седмица. Очакваше се спад в размер на 3,74 млн. барела. Пазарните участници очакват по-късно днес официалните данни от Администрацията за енергийна информация на САЩ.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,37% до 46,23 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент изтрива 0,35% от цената си до 48,67 долара за барел към 10:00 часа българско време. 

В края на миналата седмица компанията за услуги в нефтената индустрия Baker Hughes съобщи, че през последните пет седмици нефтените платформи в САЩ са се увеличили средно с 5. Броят им е важен показател за сондажната активност и служи за лакмус за добива и търсенето.

В Азия активността на рафинериите продължава да отправи сигнали за силно търсене за месец юни. Тези данни съвпаднаха с доклад на Международната агенция по енергетиката от миналата седмица, който прогнозира, че по-силното потребление през второто полугодие може да компенсира свръхпредлагането.

Междувременно Еквадор, който членува в ОПЕК, заяви, че не може да се съобрази със своята квота за свиване на добива с 26 хил. барела дневно, защото се бори с голям бюджетен дефицит. Опасенията са, че и други страни от картела може да го последват.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още