IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът записа спад в началото на новата седмица

Стачка на недоволни от заплащането охранители доведе до принудителното затваряне на западното либийско петролно поле El Feel

11:48 | 28.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът записа спад в началото на новата седмица

ЕНЕРГИЙНИ СТОКИ 

Щатският петрол се понижи, след като намали стойността си с 0,3%. С това черното злато увеличи негативната си серия от петък, когато изгуби 1%.

Индексът PMI в сферата на услугите в САЩ се понижи от 59,2 до 57,8 пункта. Той е базиран на данни, получени чрез проучване сред над 400 компании в сектора на услугите в страната и се влияе от пет индивидуални индекса: нови поръчки, производство, заетост, време за доставка и запаси от покупки.

Стачка на недоволни от заплащането охранители доведе до принудителното затваряне на западното либийско петролно поле El Feel. Според анализатори то може да произвежда около 100 000 барела петрол на ден. Либия бе принудена да затвори съоръжението в края на 2014 г., когато бунтовници взеха властта в Триполи.

Руският държавен оператор на петролни тръбопроводи Транснефт вчера съобщи, че доставките на руски петрол по тръбопровода Дружба са били намалени наполовина заради повреда в Беларус.

Фючърсите върху лек суров петрол с доставка през месец май приключиха на ниво от 56.66 долара за барел. В момента цената се намира над нивото на 14-периодната пълзяща средна, като се колебае над тази стойност за последните 21 дни. От осцилатора RSI виждаме, че цената е непосредствено под нивото на прекупеност при 70 пункта, което означава, че може да се очакват продажби през следващите дни. Имайки предвид и пробития възходящ тренд, корекция в низходяща посока остава вероятна.

ЦЕННИ МЕТАЛИ

Златото се повиши, след като отчете ръст от 28,2 цента за тройунция. Така контрактите приключиха при 1 199,72 долара за тройунция, което е най-доброто ниво за суровината за последните две седмици. Подкрепа върху ценния метал оказаха новините за поевтиняването на щатския долар на международните пазари. Това от своя страна е добра възможност инвеститорите да купуват злато.

Пазарните участници продължават да се спират на всички икономически данни свързани с американската икономика, опитвайки се да преценят точния момент на увеличение на основния лихвен процент в страната. Скорошно повишение би поставило ценния метал под натиск, поради факта че инвеститорите ще обърнат внимание към активи с по-висока доходност.

Фючърсите върху злато пробиха нивото на Корекциите на Фибоначи при 38,20 пункта, като в момента се търгуват непосредствено над психологическата граница от 1 200 долара за тройунция. Цената се намира над средната си стойност за последните 14 дни, което е знак, че при приключване на днешната търговия над този трендови показател, бихме могли да очакваме ръст през следващите дни на пазара на скъпоценния метал. При последвало възходящо движение, съпротива на цената се оказва нивото при 50 пункта от 1 218,43. Ако обаче ценният метал поеме надолу, подкрепа можем да търсим при 1 171,32 долара за тройунция.

Фючърсите върху сребро със срок на доставка месец май се повишиха с цели 75,8 цента и завършиха търговията на ниво от 16,39 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още