IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche уволни изпълнителния и финансовия директор

Заради грешната стъпка по придобиване на VW емблематичният шеф на Porsche Венделин Видекинг загуби работата си

09:17 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Porsche уволни изпълнителния и финансовия директор

Компанията за производство на луксозни автомобили Porsche обяви, че изпълнителният директор Венделин Видекинг и финансовият шеф Холгер Хертер са освободили позициите си.

Напускането на двамата е „с незабавен ефект“, което означава, че още от днес те няма да бъдат служители на компанията, предава ВВС.

„През последната седмица Видекинг и Хертер стигнаха до заключението, че бъдещото стратегическо развитие на компанията-майка Porsche SA и спортната марка Porsche ще бъде по-добро, ако те вече не са отговорните за това хора“, се казва в съобщение на компанията.

Венделин Видекинг започва работата си в Porsche през 1983 година, като пет години по-късно напуска. През 1991 година обаче се завръща и две години по-късно става изпълнителен директор на компанията.

Видекинг, с чието име е белязана цяла ера от развитието на Porsche, ще бъде заменен от Михаел Махт. Досега Махт беше в борда на директорите и отговаряше за производството.

Новината идва от срещата между бордовете на директорите на Porsche и Volkswagen, на която се обсъжда придобиването на спортната марка от страна на VW, както и включването на нови инвеститори в процеса.

Porsche, която притежава 51 на сто от капитала на VW, обяви, че ще увеличи капитала си с поне 5 млрд. евро. Освен това компанията започна преговори с катарски инвеститори, за да привлече средства за подсилване на баланса си.

Срещата между двете компании е продължила цяла нощ, като на нея е било обсъждано бъдещето на възникващия автомобилен гигант, допълва ВВС. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още