IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щайнмайер не очаква въвеждането на нови санкции срещу Русия

На срещата на външните министри в понеделник могат да бъдат разледани санкции срещу лица от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска република

15:59 | 16.11.14 г.
Щайнмайер не очаква въвеждането на нови санкции срещу Русия

Европейският съюз на този етап не планира въвеждането на нови санкции срещу Русия, заради събитията в Украйна. Това коментира германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер в интервю за Welt am Sonntag, пише руската агенция ТАСС.

В понеделник (17 ноември) в Брюксел ще се проведе среща на министрите на външните работи на ЕС, припомня още германският министър. Според него тогава могат да бъдат обсъдени санкции, но свързани със забрана за влизане в ЕС на лица от самопровъзгласилите се Донецка народна република и Луганска народна република.

„Що се отнася до Русия, то икономическият натиск (който се оказва върху нея - бел. ред.) в момента е съществен. По-слабо влияние оказват санкциите, по-значително – бягството на капитала, неувереността на инвеститорите, поевтиняването на валутата и ниските цени на петрола”, обяснява германският външен министър.

В края на миналата седмица от руското Министерство на вътрешните работи официално съобщиха за планирана среща между руският министър Сергей Лавров и германския му колега Франк – Валтер Щайнмайер, която ще се проведе във вторник, припомня още ТАСС.

Германският канцлер Ангела Меркел също коментира, че ЕС не е доволен от факта, че споразумението от Минск за прекратяване на огъня не се спазва по много от договорените точки. Въпреки това обаче не се очакват допълнителни санкции срещу Москва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още