IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макс телеком има нов главен изпълнителен директор

Постът ще заеме досегашният главен технически директор Андрей Расийски

14:43 | 02.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Макс телеком</em></p>

Снимка: Макс телеком

Mобилният телекомуникационен оператор Макс има нов изпълнителен директор. Постът се поверява на Андрей Расийски, който се присъединява към компанията още през 2013 г., а последно беше главен технически директор в нея, съобщават от телекома.

Расийски има 23-годишен опит в сферата на информационните технологии и телекомуникациите. Кариерата му започва в Института за изследвания и развитие към Българската армия, където работи като системен инженер. Между 2004 и 2009 г. е директор „Мрежова архитектура и инженерни технологии“ в БТК, а след това става главен технически директор и изпълнителен директор на българския офис на Vestitel BG. В периода 2010 – 2013 г. Андрей Сирийски е председател на Съвета на директорите на гръцкия офис на Vestitel.

Новият изпълнителен директор на Макс има MBA от IE Business School в Испания и магистърска степен по „Компютърни науки“ от Нов български университет.

„Приех поканата да заема длъжността изпълнителен директор като естествено продължение на досегашната ми работа в Макс. Основната ми цел ще бъде да адаптирам компанията спрямо предстоящи промени в инвестиционните й планове“, коментира Расийски по повод предстоящото преназначение.

Досега заемащият длъжността Нейчо Величков напуска по собствено желание.

„Андрей е опитен професионалист в преструктурирането на телекомуникационни компании и съм уверен, че той ще изпълни задачата си възможно най-добре, след като доведох компанията до финала на дълго подготвяна сделка с нов стратегически партньор“, коментира той.

По думите на Алфред Дийтъл, изпълнителен директор на MT Management, която е мажоритарен собственик на Макс телеком, Нейчо Величков ще бъде външен консултант на компанията и нейните акционери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още