IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безос плаща 23 млн. долара за имот във Вашингтон

52-годишният предприемач ще превърне бившия Музей на текстила в своя частна резиденция

17:01 | 13.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джеф Безос.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Джеф Безос. Снимка: Ройтерс

Основателят и главен изпълнителен директор на онлайн търговеца Amazon Джеф Безос е платил около 23 млн. долара (21,6 млн. евро) имот във Вашингтон.

Според информация на Washington Post Безос е купил бившия Музей на текстила, който е превърнал в свой втори дом. 52-годишният предприемач обаче ще задържи и своето основно жилище в Сиатъл, щата Вашингтон, където е седалището на Amazon.

Бившият музей с обща разгърната площ в размер на 2 500 квадратни метра вероятно ще се превърне в една от най-големите частни резиденции в американската столица. Натоварените с продажбата му брокерски къщи преди това са го рекламирали като възможна резиденция на посланик, посолство или частно училище. Безос, който според списание Forbes разполага със състояние в размер на 70 млрд. долара, е платил сумата в брой.

Според Washington Post новият дом ще служи като подслон, когато основателят на онлайн  магазина е на посещение във Вашингтон с жена си и четирите си деца или организира приеми там. Самият Безос е собственик на Washington Post от 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още