IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакери са откраднали 31 млн. долара от Руската централна банка, съобщиха агенции

По-късно институцията опроверга появилата се информация

10:02 | 03.12.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Хакери са откраднали повече от 2 милиарда рубли (31 милиона долара) от кореспондентски сметки в Руската централна банка, предаде Ройтерс.

Служителят на банката Артьом Сичов съобщи за загубите на пресконференция. Той добави, че хакерите са се опитали да отмъкнат 5 милиарда рубли. Сичов коментира разпространено вчера съобщение на банката за хакерската атака, в което не се съобщават никакви подробности.

По-късно Руската централна банка опроверга информациите като според нея съобщенията за източването на отговарят на действителността.

Финансовите регулатори призовават напоследък банките да увеличат мерките за сигурност след серия от обири на банки по целия свят. Опасенията от хакерски атаки се увеличиха след февруари, когато неизвестни киберпрестъпници откраднаха 81 милиона долара, които централната банка на Бангладеш държала на депозит във федералния резерв в Ню Йорк.

Освен това вчера Русия съобщи, че е разкрила заговор на чуждестранни шпионски служби за предизвикване на хаос в банковата система на страната чрез координирана вълна от хакерски атаки и лъжливи съобщения в социалните медии за предстоящи банкови фалити, съобщи Ройтерс.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 2
Jay Gould
преди 7 години
Навсякъде и във всяка медия може да прочетете, че безкасовите разплащания (като това) вредят на престъпността и прането на пари ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
терористите от Фашистките Съединени Щати мисля тряя да получат една тупаница в мутрата !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
Vladimir07
преди 7 години
Може да се окаже че новината разпространена от CNN и Ройтерс не е съсвсем вярна. По скора да се окаже част от кампания срещу Рублата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
Птица
преди 7 години
Ххахахахахахахах
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още