IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube улеснява потребителите си с нова услуга

Онлайн платформата ще показва какво ще се случва с дадено видео след качването му на сайта, ако съдържа музика с авторски права

10:08 | 09.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Google пуска нова функция на музикалната библиотека на YouTube, която позволява на потребителите, качващи видеа с музика, която има авторски права, да видят какво точно ще се случи с клипа още преди да го пуснат в платформата, пише TechCrunch.

При качване на видео в YouTube системата Content ID автоматично се опитва да разбере дали потребителят използва музика с авторски права или не.

Изпълнителите и звукозаписните компании пък могат да изберат дали да спрат аудиозаписа, да блокират видеото, така че то да не може да бъде гледано или да потърсят начини да печелят от него.

Доскоро основният проблем беше, че потребителите не знаеха какво ще се случи с дадено видео, докато не го качат директно в YouTube.

С помощта на новата функция в Audio Library, те ще са наясно с това какво предстои да се случи. Това значително ще улесни създателите на съдържание в популярния сайт.

Това няма да реши всички проблеми на YouTube, макар че за по-голяма част от потребителите ще е крачка напред заради проверката дали даден видеоклип ще може да остане в сайта.

През ноември тази година Google обяви, че пуска абонаментна услуга за YouTube. Новата услуга - YouTube Music Key, дава възможност за слушане на музика без реклами на сайта. Компанията предлага безплатен достъп до услугата през първите шест месеца, но само с покана. След това тя ще бъде пусната на промоционална цена от 7,99 долара, а по-късно на пълната цена от 9,99 долара месечно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още