IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ-София стартира конкурс за стипендии за първо ниво на CFA

Пазарният оператор ще подпомогне двама от кандидатите да се явят на изпит за първо ниво на професионалната акредитация

12:24 | 18.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
БФБ-София стартира конкурс за стипендии за първо ниво на CFA

Българска фондова борса-София (БФБ) обяви конкурс за две стипендии за подпомагане явяването на изпит за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA), съобщават от пазарния оператор.

Отпускането на стипендиите е част от инициативите на БФБ-София за по-добро финансово образование в България и се провежда за трета поредна година.

В предишните издания на конкурса се включиха близо 30 млади и талантливи финансисти. Избраните досега стипендианти са издържали успешно изпита и вече развиват успешно своите професионални кариери.

Стипендиите покриват ранната такса за регистрация за изпита и ще бъдат предоставени на кандидати, които се явяват за първи път.

За да бъдат допуснати до конкурса, кандидатите трябва да имат завършена бакалавърска степен, или да са последна година, или да имат 4-годишен професионален опит.

Конкурсът е отворен и за кандидати, които отговарят на условията и като комбинация от образование и професионален опит, който е натрупан в последните четири години.

Конкурсът ще се проведе в два кръга - подбор по документи, при който ще бъдат допуснати единствено кандидатите, отговарящи на изискванията, и изпит, който ще се проведе на 17 септември 2016 г, събота (работен ден). Кандидатите трябва да представят попълнена форма за кандидатстване, актуална автобиография и мотивационно писмо.

Крайният срок за подаване на документи е 9 септември 2016 г., като те трябва да бъдат изпратени на адрес bse@bse-sofia.bg с текст „CFA Scholarship 2017“.

Детайлна информация за предлаганите стипендии, изискванията и сроковете можете да откриете на страницата на БФБ.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още