IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственици на малки бензиностанции искат отсрочка за поставянето на нивомери

От бранша предвиждат фалити, ако финансовото министерство не удължи срока за монтиране на устройствата

14:19 | 03.01.12 г.
Собственици на малки бензиностанции искат отсрочка за поставянето на нивомери

Собственици на малки и средноголеми бензиностанции настояха за отсрочка за поставянето на устройства, които отчитат продаденото гориво, съобщи БНР.

Според търговците високата цена от 20 хиляди лева на един мерителен уред е непосилна и половината от малките бензиностанции може да затворят, ако трябва да осигурят тези средства.

Затова единственото разрешение на проблема от бранша виждат в отлагането на законовите срокове за монтиране на нивомерите. По закон до края на март обектите трябва да свържат и касовите си апарати с Националната агенция по приходите (НАП).

От гражданското сдружение на собствениците на малки и средни бензиностанции настояха за диалог с финансовия министър Симеон Дянков и за разбиране от страна на НАП. Мотивът е, че срокът за поставяне на нивомерни устройства е прекалено малък.

"Повечето от малките бензиностанции са на ръба на оцеляването, изпълняват и социална функция, защото са в необлагодетелствани места. Ако не бъде дадена отсрочка, тези обекти ще затворят, а четири хиляди души ще останат без препитание", посочи Ивайло Николов от сдружението.

Очаква се на 5 януари в НАП да се проведе среща между представителите на малките бензиностанции и финансовото министерство.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още