IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Каролев: София има пари, няма ефективно управление

Общината иска да харчи пари през техни фирми или нищо да не прави, смята кандидат-кметът

07:50 | 18.10.11 г. 36
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

- Има ли пари в софийския бюджет?

Абсолютно не е вярно, че няма пари в София, немалка част от тях се разхищават или се инвестират в проекти, които не би трябвало да са приоритет днес – например зали за скуош в дворове на училища, при положение че самите дворове са в ужасно състояние. 65% от тях отиват за транспорт и чистота. В транспорта парите за 8 години са удвоени, да виждате 2 пъти по-добър транспорт?

Контролът на пътниците и борбата с гратисчиите е тотално сгрешен. Той трябва да става с електронизация, както е по света. Да се влиза само през предната врата и да има автомат, който да пуска само ако си с билет, карта или ако пуснеш цената на билета в автомата. Няма нужда за целта да се купуват нови автобуси. В Москва съм снимал достъп до транспорта с подобни устройства в стари автобуси. Така и фалшивите билети и фалшиви карти няма да могат да бъдат ползвани.

Няма нужда от контрольори. Винаги ще има нарушители. Всички сме гледали по филми как хора прескачат автоматите за билети в нюйоркското метро. Но нарушителите ще намалеят драстично.

Настоящият Общински съвет с мнозинство на ГЕРБ и Атака спря публичен конкурс, спечелен от австрийски консорциум, който искаше да изгради 2 500 спирки, да сложи модерни автомати в спирките, да сложи устройства в превозните средства, за да не можеш да се качваш без билет. Гарантираше вдигане с 30% на приходите на градския транспорт. Щеше да инвестира над 100 милиона евро, без общината да даде и лев. Понеже няма безплатен обяд, инвеститорът щеше да си върне инвестициите от реклама по спирките и от комисиона при продажба на билети (такава комисиона плащаме и сега).

От ГЕРБ спряха този проект, защото не могат да вземат пари от австрийците. Но взеха пари от ЕБВР, за да направят техни част от спирките.

Вече дълго време Центърът за градска мобилност не става ЕАД, а стои ЕООД, тъй като не могат да намерят техни хора, които да влязат в Съвета на директорите, въпреки решението на СОС преди повече от година за промяна на статута от ЕООД на ЕАД. Лично председателят на СОС Андрей Иванов не изпълнява това решение.

- Може ли в София да има публични безплатни тоалетни?

Разбира се, както по цял свят, вече и в Белград ги има. Нужно е само да се определят местата, да се направи конкурс и който спечели конкурса, ще сложи хубави (не химически) тоалетни, като ползването им е безплатно. Тези фирми печелят от рекламата в и извън тоалетните, от продажбите през автомати на презервативи, цигари. Аз нищо не откривам, виждам го по света. Под контрола на ГЕРБ общината или иска да намери пари, които да изхарчи чрез техни фирми, или нищо да не прави.

- Как да се реши проблемът с недостига на места в детските градини?

Отново общината иска да харчи пари през техни фирми. Нека частни фирми да строят и стопанисват детските градини след конкурс. Нека дотациите за всяко дете се дават и на частните, не само на общинските детски градини. Парите да следват детето, ученика и студента. По този начин общината ще реши проблема с детските градини за 2-3 години, а не за 10-15.

Аз се надявам моите внуци никога да нямат нужда от субсидиите, както аз не съм ги ползвал за децата си. В момента е див социализъм, независимо дали баща ти е милионер или бедняк, таксата за детската е еднаква. Трябва да се направи по-добро хранене, да има мултимедия в детските градини и други неща, като бедните не плащат, а богатите плащат пълна такса. Мнозина ме обвиняват, че съм ултралибералист, но аз съм ултра антипопулист. Аз повръщам, като чуя популизми, а те идват и отляво, и отдясно.

Не казвам, че всичко трябва да е частно, просто сега всичко е почти държавно или общинско в София. И Кадиев, и Фандъкова искат да решават проблемите с общински пари, за да ги харчат през когото искат.

Последна актуализация: 08:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

36
rate up comment 5 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
хм ..."крадеца викал дръжте крадеца"! Не е чудно че голяма част от "бизнеса" е на ръба на оцеляването. Бизнеса на този "бизнес" е кражбата, а им отнеха "хранилката":))) Борбата за "кацата с меда" ще е ожесточена. С огромен интерес им следя напъните да се докопат до нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 11 rate down comment 2
Патилан
преди 12 години
В. Каролев: София има пари, няма ефективно управление Общината иска да харчи пари през техни фирми или нищо да не прави, смята кандидат-кметътКоролев беше подлогата.....на Милен Велчев и Царя.......как яко крадяха преди.....сега го е яд.......скапаният *** мръсен. Да ви имам Демокрацията-Крадци. Лапайте, да се задавите. Той господ гледа: ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ !!!Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. България е най-добрият пример как политици-българи се държат като еничари! И как един народ, толкова горд със своята толерантност търпи това?! Ние сме пример за индивиди, които като видят стара жена с насълзени очи да брои стотинките, за да си купи хляб, се просълзяват, но продължават да търпят!? Ние сме пример за това как истински ни болят сърцата, при вида на болни малки дечица, но пак продължаваме да търпим. И заслугата е наша, Който равнодушно гледа злото, е лош..ДОКОГА???!!! Събудете се хора!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 10 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
За съжаление, за срам ние загубихме България. Загубихме не само независимостта си, не само свободата си, но и територията си. Загубихме свещената българска земя и повече нищо не може да се направи. Поне не от продажния политически елит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 11 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Един народ срещу една власт. Впрочем не съвсем един народ срещу една Система! Защото ако сегашната партия сдаде властта, идва следващата от списъка и башибозушкото клане продължава. Няма нито една влязла във властта партия или организация, която да е извън Сценария. Иначе просто не би влязла......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 9 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Икономиката супер, безработица , пълна лудница, бре обещания, обещания, обещания........Това са последиците от ЕС. Никога преди не е имало толкова висока безработица, социално напрежение и психически нестабилните хора. Никога преди ЕС хората не са се чуствали толкова заплашени за препитанието си. Преди хората бяха по-стабилни психически. Сещате ли се какво правят психически нестабилните хора - буйстват. Скоро ще има невиждана досега вълна от бунтове и стачки в Запдна Европа. Е, пък ние пак ще гледкаме кротко. Хората изнемогват. Ужасно е да гледаш как бедността притиска все повече и повече хора. Но иззад черните стъкла на държавните лимузини това, не се забелязва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 3 rate down comment 2
Barky
преди 12 години
агент Камен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 3 rate down comment 3
Ricco
преди 12 години
Патилане, да знайш че не си прав. Ама хич не си прав! Темповете, с които се стават нещата заслужават уважение и признание. Ами просто няма как иначе. В света на Хари Потър, където всичко става с магическа пръчка може, само че ние НЕ ЖИВЕЕМ!!!!!! в него, а в реалния свят. Така че Патилане, търпение му е майката. Отговорните фактори знаят какво правят и мислят за нас, останалите. Ден и нощ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 3 rate down comment 1
Longin
преди 12 години
Patilane,ia razkaji neshto za dulgata ruka na Zionistite v Stolichnia Obshtinski Savet i firmite za Bokluka ?vse neshto v knigite na Nikola Nikolov trebva da ima, tam nali vsi4ko pishe ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 5 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Политическата *** говори за пазарна икономика. За Европейски съюз. За евроатлантизъм и НАТО. За похвалите на вашингтонската администрация. За Шенгенска зона и класации. Но не говори за България. Политическата *** не смее да ви каже истината. А истината е, че България си отива. Защото се обезбългарява, престава да бъде българска. Политическата *** по заповед на ционистките си господари подмени етническата карта на нашата Родина. Ние, българите се превръщаме в малцинство. Благодарение на толерантността. Благодарение на ромската интеграция. Благодарение на политическата коректност. Благодарение на либерализма и демокрацията. Благодарение на ЕС, на САЩ, на Турция, на Изсраел. Обобщено, всичкото гореизброено зло, плюс още хиляди злини ни сполетяха именно от нея безчовечната политическа ***, която ни управляваше 45 години, и после още 22, а сега се готви да ни управлява още........Докато на тая изстрадала земя не остане нито един жив българин. Така, както някога бе поискал циониста Ротшилд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 4 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Всички тези лица са свързани с Мафията, това не са партии, а лица на организираната престъпност в България. Тази зима нервите на народа няма да издържат!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още