IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д.Идакиев: Има голям интерес към земи в областите Плевен, Стара Загора и Хасково

Различните райони демонстрират различни тенденции, но като цяло няма причини да се очаква спад на цените, заявява изпълнителният директор на Булленд Инвестмънтс

08:34 | 11.04.13 г. 5
<p>
	Данко Идакиев <em>Снимка: Личен архив</em></p>

Данко Идакиев Снимка: Личен архив

Данко Идакиев е завършил ВМЕИ София, сега ТУ София.  От 1987 г. до 1998 г. е работил основно в сферата на електрониката и програмирането, последователно в ЦИИТТ, National Semiconductor и ПСИ Аутомотив.

От 1999 г. до 2003 г. е бил Технически Директор на ЕКСО 2000 Бизнес Парк - инвестиции и отдаване на офиси под наем в първия Бизнес Парк в София. От 2004 г. до 2006 г. е заместник управител на Нисан София ЕООД. От 2006 г. до 2012 г. е изпълнителен директор на Нисан София АД.

Изпълнителен директор на Булленд Инвестмънтс АДСИЦ от 10 декември 2012 г.

- Г-н Идакиев, традиционно Булленд залага на два типа активи в портфейла си, а именно земеделски земи и други недвижими имоти, какво е текущото съотношение между двата типа?

Наистина Булленд се стреми да диверсифицира портфейла си, като се концентрира както върху земеделски земи в цялата страна, така и върху търговски, селскостопански и офис имоти в големите градове.

Към момента портфейла на Булленд се състои от над 16 000 дка земеделски земи, жилищни и търговски имоти, както и офиси. Общото РЗП на неземеделските имоти на Булленд към момента е приблизително 12 000 кв.м.

- Планирате ли промяна с увеличаване на акцента върху едно от двете направления?

Засега сме отворени към сделки и в двете направления, ако са на цени, които отговарят на стратегията на дружеството и гарантират добра доходност.

- Обявихте подготвяна сделка за 2,5 млн. лв., в сектора на земеделските земи или в другото направление ще бъде тя?

Сделката, ако изобщо се осъществи, е в сферата на земеделските земи, но искаме да подчертаем, че става въпрос само за предварителен договор. Така че може да коментираме по-подробно само след сключване на окончателен договор.

- Каква ще е стратегията ви при земеделските земи? Ще се съсредоточите ли в определени землища, ще купувате или продавате земеделска земя? Ще правите ли поземлено банкиране?

Първата стъпка от стратегията е да се освободим от имотите в землищата, в които имаме под 50 дка, като ги заменим или продадем и закупим земи в землища, в които имаме над 150 дка към момента.

Ще участваме активно във всички комасационни проекти в землищата, в които имаме значителни имоти с цел окрупняването на съществуващите земеделски площи.

Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 10 rate down comment 0
aikmana
преди 11 години
Приятели от Инвестор, може ли да сте толкова нехайни - "...укрупняването на земеделскити..." ????Хайде да се стегнете малко, че си е направо обидно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 3
naso_fr
преди 11 години
2ра статия за 2 дни в *** за това как цените на земя ще продължават нагоре, тази пък говори за неочакване за спад.Оче-извадно е, че се очакват сътресения на пазара, щом разни 'капацитети' от бранша взеха да шарят по медиите (и тук визирам само една, другите не съм гледал вчера и днес).Един не обясни дали пазара не е балонизиран заради субсидиите от ЕС, ама един едничък. Много спекуланти има на пазара сега, това е ясно. Като с ВЕИ, сладко е докато има дотации, ами после?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 1
toto 2
преди 11 години
78 % ,че той дядо ми на село ще постигне повече ,Не знам тук управлението не ми харесва. Излязох от таз компания още преди няколко месеца
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 5
bgMan
преди 11 години
Има връзка между инфраструктурната политика и растежа на интерес към земи и имоти. Мен лично не ме учудва че твърде много хора почват да си правят сметки отрано (при пресметнат риск), когато виждат как започват да се подобряват пътищата, транспорта и комуникациите в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 4
albobo76
преди 11 години
Това ми напомня за имотния балон преди 2008 г., когато много "разбирковци" ни обясняваха, как цените на имотите могат само да растат и колко е здрав фундамента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още