IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Военните ще продават жилища само в населени места без армейски структури

Въвежда се и изискването кандидат-купувачите да имат най-малко три години стаж в системата

14:05 | 01.09.10 г.
Военните ще продават жилища само в населени места без армейски структури

Жилища, ателиета и гаражи от жилищния фонд на Министерството на отбраната (МО) ще се продават, само ако се намират в населени места, в които няма структури на МО, структури на пряко подчинение на министъра на отбраната и на Българската армия. Това предвижда наредба, приета от правителството днес, съобщи пресслужбата на кабинета. 

С новата наредба се отменя наредбата за разпореждане с жилища, ателиета и гаражи от жилищния фонд на МО от юли 2009 г.

В документа подробно са изброени категориите граждани, които имат право да кандидатстват за закупуване на определените от министъра на отбраната имоти от армейския жилищен фонд. За всички се въвежда ограничението да могат да закупят само едно жилище по реда на наредбата, както и да не притежават или да не са прехвърляли годно за живеене жилище.

Въвежда се и изискването да имат най-малко три години стаж в системата. Изключение от ограничението се прави единствено за преживелите съпрузи/съпруги и децата на военнослужещите, загинали при или по повод изпълнение на военната служба.

Решението на министъра на отбраната за откриването на продажбата ще бъде публикувано в три вестника и в интернет страницата на МО.

Решението ще съдържа описание на имотите, цената, критериите за класиране и сроковете за подаване на документите. Министърът на отбраната или оправомощен от него ще назначава комисии към съответните териториални звена в Главна дирекция "Инфраструктура на отбраната", които да разглеждат преписките за продажба, да дават становища по законосъобразността им и да класират кандидатите за купувачи. Въз основа на решение на тези звена министърът на отбраната ще издава заповед за извършване на продажбата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още