IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в Париж с нов исторически рекорд

Средната цена на сключените сделки през второто тримесечие е 6680 евро/кв.м, има купувачи и при цени, близки до 10 хил. евро/кв.м

12:01 | 11.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на жилищата в Париж с нов исторически рекорд

За жилищния пазар в Париж кризата като че ли напълно е изчезнала. Търсенето надвишава предлагането, а цените не само са се върнали към нивата отпреди икономическия застой, а и са ги надминали.

Възможно е ситуацията да не се превърне в тенденция, но поне през второто тримесечие на годината нещата изглеждат по следния начин: средните цени на жилищните имоти са нараснали със 7,8% на годишна база. Данните са на Камарата на нотариусите във френската столица и са въз основа на реално сключени сделки.

Постигната средна цена за периода възлиза на 6680 евро за квадратен метър. Предишната най-висока средна стойност за тримесечие е от 6620 евро/кв. м, регистрирана за юли-септември 2008 г.

В най-скъпите квартали средните цени достигат 9900 евро за квадратен метър, в по-евтините има сделки и при 5350 евро за квадрат.

Прогнозата на камарата е растежът да продължи поне до края на годината, тъй като търсенето все още остава високо, а лихвените условия на банките продължават да са много изгодни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още