IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строежите край язовирите по Арда в екологични норми

След проверки на близо 470 обекта са съставени два акта и пет предписания за отстраняване на нарушения

09:47 | 19.01.11 г.
Строежите край язовирите по Арда в екологични норми

 Два акта и пет предписания за отстраняване на нарушения е резултатът от проверката на 469 обекта по бреговете на язовирите "Кърджали", "Студен кладенец", "Ивайловград" и "Тракиец" на Регионалната инспекция за околната среда и водите в Хасково през ноември и декември миналата година. Това означава около 0,01 процента нарушения, съобщиха от пресслужбата на институцията, цитирани от БТА.

Единият от актовете е затова, че не е изградено пречиствателно съоръжение на заустен в "Студен кладенец" обект. Три от предписанията са за издаване на разрешително на три зауствания в същия язовир. На един обект на язовир "Кърджали" ще бъде издадено предписание и съставен акт за заустване на отпадъчни води.

Останалите 176 обекта около "Студен кладенец" и 132 около "Кърджали" са напълно в изискванията на екологичните закони и бреговете там са чисти, констатират от РИОСВ.

През март и април инспекторите ще проверят дали са изпълнени направените предписания и отстранени ли са нарушенията, за които са съставени актове.

Предстои и от ДНСК да съобщят констатациите на техните експерти за наличието на незаконно строителство около язовирите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още