IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паркинг за 1300 автомобила готов в София в средата на 2012 г.

През май започва строителството в квартал "Младост" в София на кръстовище на две нива

16:20 | 29.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Нона Караджова (вляво) и Йорданка Фандъкова. <i>Снимка: БТА</i></p>

Нона Караджова (вляво) и Йорданка Фандъкова. Снимка: БТА

В момента в София се строят 4 големи паркинга, като най-големият от тях, намиращ се на бул. „Цариградско шосе“ – за 1300 автомобила, се предвижда да бъде готов в средата на следващата година. Това съобщи днес на икономическа конференция в София кметът на града Йорданка Фандъкова.

През май започва изграждането на кръстовище на две нива в столичния квартал „Младост“, а през втората половина на година започва строителството и на още две или три такива кръстовища.

Фандъкова съобщи, че Столична община кандидатства за финансиране на интегриран проект по оперативна програма (ОП) „Регионално развитие“. Проектът включва: система за управление на трафика на 20 кръстовища, закупуване на 50 нови тролеи, изграждане на нова трамвайна линия и закупуване на 200 указателни табла за градските спирки. 

В процес на проектиране е трети метродиаметър, който общината се надява да бъде включен за финансиране с евросредства за следващия програмен период (2013-2020 г.).

От предвидени за строителство в 124 селища в страната пречиствателни станции за отпадни води, досега са изградени или са в процес на строителство половината, съобщи по време на конференцията министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

От необходимите нови 54 системи за управление на отпадъци в страната, включващи основно депа за отпадъци, досега са изградени 30, посочи Караджова. В момента в процес на изграждане са 4 депа, а проектите на други 4 депа се разглеждат от министерството и се предвижда до май да бъдат одобрени. Очаква се до август да бъдат одобрени всички останали проекти за изграждане на регионални депа за отпадъци.

Реализирането на проектите за изграждане на пречиствателни станции за отпадни води, както и на депа за отпадъци, се финансира основно по оперативна програма (ОП) „Околна среда“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още