IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в имоти в ЦИЕ нараснаха близо три пъти

Сделките с офис сгради формират 40% от общия обем, с търговски площи – 28%, а в индустриалния сектор са 26% от всички сделки

16:43 | 03.05.11 г. 2
Инвестициите в имоти в ЦИЕ нараснаха близо три пъти

Сделките с бизнес имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) достигнаха 1,85 млрд. евро за първите три месеца на годината, сочи доклад на консултантската компания Jones Lang LaSalle.

Сделките с офис сгради формират 40% от общия обем, с търговски площи – 28%, а в индустриалния сектор са 26% от всички сделки.

Инвестициите нарастват близо три пъти в сравнение с първото тримесечие на 2010 г.

„Отчитаме повече възможности за покупки във всички сектори и това ще продължи, тъй като редица инвеститори решиха, че сега е подходящият момент за продажба“, коментира Джордж Люис, директор „Капиталови пазари“ в компанията, цитиран от International Business Times.

Прогнозата е общите инвестиции в имоти в региона за цялата година да задминат значително миналогодишните, които бяха в размер на 3 млрд. евро, достигайки 4,5 млрд. евро през 2011 г.

По данни на друга консултантска компания - CB Richard Ellis (CBRE), ЦИЕ изпреварва всички други региони по отношение на ръст на инвестициите в бизнес имоти през първото тримесечие на годината, достигайки 2,55 млрд. евро, което е повишение от 197% в сравнение с първите три месеца на 2010 г.

Общо в Европа сделките с бизнес имоти през първото тримесечие достигнаха 26,7 млрд. евро, отчетоха от CBRE.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Robert Lucas
преди 13 години
Тези са от "редицата", която купува при нарастващ пазар и продава при спадащ. Част от тях продават от зор, а друга (немалка) - от простотия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
diado mrass
преди 13 години
Отчитаме повече възможности за покупки във всички сектори и това ще продължи, тъй като редица инвеститори решиха, че сега е подходящият момент за продажба, коментира Джордж Люис, директор Капиталови пазари в компанията, цитиран от International Business Times......... Тия пък "редица инвеститори" що ли решиха, че сега е най-подходящият момент за продажба ???? Ще съм благодарен, ако някой може да ми каже.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още