IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на съществуващи жилища в Щатите с 3% спад през септември

Почти една трета от сделките са сключени на цена, която не покрива ипотеката на собственика, показват данни на американската национална асоциация на брокерите на недвижими имоти

18:17 | 20.10.11 г.
Продажбите на съществуващи жилища в Щатите с 3% спад през септември

Продажбите на съществуващи жилища в САЩ очаквано намаляха през септември. Данните на американската Национална асоциация на брокерите на недвижими имоти (National Association of Realtors) показват, че спрямо август сделките са намалели с 3% до 4,91 млн. жилища на сезонно претеглена годишна база, което съвпада с прогнозата на анализатори, анкетирани от Bloomberg.

През август продажбите на съществуващи жилища регистрираха неочаван ръст от 7,7%.

В сравнение със септември 2010 г. продажбите на съществуващи жилища в САЩ са регистрирали ръст от 15%, показват още данните на асоциацията на брокерите.

Броят на старите жилища на пазара в Страната на неограничените възможности е намалял с 2% до 3,48 млн. Ако темпът на продажбите от септември се запази, би отнело осем месеца и половина те да бъдат продадени, показват изчисления на организацията.

Около 30% от всички сключени сделки със стари жилища в САЩ са осъществени в брой при обичаен процент от 8 – 9 на сто, показват още данните.

Почти една трета от сделките със съществуващи жилища са сключени на цена, която не покрива ипотеката на собственика. От организацията посочват, че пазарът е пренаситен с проблемни имоти, което поддържа цените ниски, но и не допринася за икономическото възстановяване на страната.

Основна спънка за пазара остава високата безработица, допълват от асоциацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още