IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на стари жилища в САЩ през февруари с неочакван спад

През януари са били продадени повече съществуващи жилища, отколкото беше обявено

19:09 | 21.03.12 г.
Продажбите на стари жилища в САЩ през февруари с неочакван спад

Препродажбите на жилища в САЩ отбелязаха неочакван спад през февруари на фона на нарастващия запас от стари жилища на пазара, съобщи Ройтерс.

Намаление беше регистрирано и при строителството на нови жилища през втория месец от годината. Издадените разрешителни за строеж обаче достигнаха връх от 3,5 години.

Американската национална асоциация на брокерите на недвижими имоти съобщи, че продажбите на съществуващи жилища са намалели с 0,9% до 4,59 млн. жилищни единици на приравнена към годишна основа база.

Спадове на продажбите са регистрирани в североизточните и западните части на Щатите, а ръстове – в Средния Запад и южните части на Америка.

Леко нагоре обаче са ревизирани данните за януари. Според статистиката през първия месец на годината са били продадени 4,63 млн. жилища, а не първоначално обявените 4,57 млн.

Данните на организацията показват, че през февруари около една трета от предварителните договори за продажба на стари жилища са били анулирани.

Една трета от реализираните сделки обаче са осъществени от купувачи на първо жилище, сочи още статистиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още