IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унгарската Trigranit ще управлява мола до IKEA в София

Планира се търговският център да отвори врати в средата на тази година

11:34 | 21.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Унгарската Trigranit ще управлява мола до IKEA в София

Базираната в Унгария Trigranit Management Corporation ще управлява South Ring Mall до магазина на IKEA в София, който започна да се строи през септември 2011 г. и се очаква да бъде открит тази година, съобщават от компанията.

Търговският център ще предложи нови 69 хил. кв. м площи. Той е част от мащабен проект, който включва не само съседната IKEA, но и още 54 хил. кв. м площи със смесено предназначение и над 500 жилища.

Инвеститори в мола са гръцките компании Danaos Development и Fourlis, които реализират проекта чрез дъщерното си дружество "South Ring Mall Sofia" EAD. Fourlis е и компанията, която държи лицензите за мрежата на IKEA в България, Гърция и Кипър.

Търговският център ще има над 200 магазина, кино и паркинг с 3 500 паркоместа. Инвестицията в проекта е за над 120 млн. евро. 

От Trigranit Management Corporation подчертават, че районът на строителството е сред най-бързо развиващите се в София и се превръща в предпочитан бизнес и жилищен квартал. Предвижда се в бъдеще дотам да достига и метрото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още