IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде лиценз на Юнайтед Пропъртис АДСИЦ

КФН е потвърдила проспект за публично предлагане на 150 000 акции с номинал един лев

14:22 | 11.07.07 г.
КФН издаде лиценз на Юнайтед Пропъртис АДСИЦ
Комисията по финансов надзор (КФН) е издала лиценз на Юнайтед Пропъртис АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел, а именно инвестиране на парична средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти, съобщиха от комисията.

За целта КФН е потвърдила проспект за публично предлагане на 150 000 обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка., издадени в резултат на първоначално увеличаване на капитала на дружеството.

Учредители на Юнайтед Пропъртис АДСИЦ са Република холдинг АД с 30% от капитала, а останалите 70% са собственост на 10 физически лица.

Дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав Явор Бояджиев, председател на СД и изпълнителен директор, Росица Каралеева, заместник-председател на СД, и Мирослав Русков, член на СД.

Основните пазарни сегменти, в които дружеството предвижда да инвестира, са поземлени имоти и вещни права върху тях (до 90% от активите), съществуващи или изграждащи се сгради с жилищно, общественообслужващо, търговско, офисно и др. предназначение (до 90% от активите).

В изпълнение на инвестиционните цели дружеството е придобило два имота на територията на гр. София.



Свързани компании:

Република Холдинг АД(HREP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още