IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката GEK Terna започна изграждането на офис сграда в София

Предвижда се изграждането на интегриран офис комплекс от 19-етажна кула и 8-етажна сграда с обща площ от над 53 хил. кв. м

17:50 | 13.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
City Tower. Илюстрация: GEK Terna
City Tower. Илюстрация: GEK Terna

Гръцката компания за имоти GEK Terna е започнала изграждането на офис сграда на пл. „Македония“ в столицата, съобщават гръцките медии.

Проектът предвижда изграждането на интегриран офис комплекс, съставен от 19-етажна кула и 8-етажна сграда с обща площ от 53 370 кв. м. Теренът, върху който се реализира проекта, е с обща площ от 3 100 кв. м.

Миналата година бе съобщено, че компанията смята да инвестира 100 млн. евро в проекта. Комплексът, наречен City Tower, ще има шест подземни нива с обща площ от над 17 хил. кв. м и 720 паркоместа.

Офис частта ще бъде с площ от близо 32 хил. кв. м, като са предвидени и 4 400 кв. м търговски плщи, сочат данни на компанията.

С изграждането на комплекса Terna участва в конкурс за централа на National Bank of Greece (NBG), която притежава Обединена българска банка АД (ОББ). Друг участник в конкурса е гръцката компания за имоти Lamda Development, която също има дейност у нас.

Terna строи и ваканционния комплекс Borovets Euphoria Club, за който в момента води преговори с международни хотелски оператори, които да поемат управлението. Когато бъде завършен, се очаква той да включва 233 студиа и 12 луксозни вили, ресторанти, барове, магазини, басейни, тенис кортове и други удобства за спорт и развлечение.

Първата фаза на ваканциянния комплекс се очаква да бъде завършена през есента на 2010 г.

По-рано тази година бе съобщено, че компанията ще прекрати дейността си в Русия и Украйна поради кризата, но ще продължи проектите си у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още