IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HSBC продава централата си в Ню Йорк за 330 млн. долара

Британската банка ще наеме обратно площите в кулата на Пето Авеню

10:27 | 06.10.09 г.
HSBC продава централата си в Ню Йорк за 330 млн. долара

Най-голямата европейска банка – британската HSBC Holdings Plc, е постигнала споразумение за продажбата на централата си в Ню Йорк за 330 млн. долара в брой на компания, контролирана от израелския бизнесмен Ночи Данкнер, съобщи Bloomberg.

Базираният в Лондон кредитор ще наеме обратно площите в офис кулата на Пето Авеню, предвиждат условията на сделката. HSBC Bank USA ще наеме цялата сграда за срок от една година и 11 етажа за срок от десет години. Очаква се сделката да бъде финализирана през първото тримесечие на 2010 г.

На квадратен фут цената излиза около 381 долара (4100 долара на кв. метър).

„Фактът, че инвеститор е склонен да плати в брой за актив няколкостотин милиона долара е много бичи знак за офис пазара в Мидтаун“, коментира Дан Фасуло, управляващ директор на на базираната в Ню Йорк Real Capital Analytics Inc., която следи данни за продажбите на бизнес имоти по цял свят. “В един момент тези кешови сделки ще се натрупат и ще дадат доверие на инвеститорите да се върнат масово.”

Сделките с бизнес имоти в САЩ може да отбележат спад от 93% тази година в сравнение с 2007 г., сочи прогноза на Real Capital. До края на септември продажбите в Ню Йорк са били на обща стойност 1,62 млрд. долара, което е с 95% по-малко в сравнение със същия период преди две години.

Чуждестранни купувачи с налични средства, които печелят пари извън сектора на недвижимите имоти, вече разглеждат пазара на имоти в Ню Йорк като „място, където да скътат на сигурно този капитал“, добавя Фасуло.

От HSBC съобщиха през април, че обмислят продажбата на централите си в Лондон, Ню Йорк и Париж. Впоследствие анализатори изчислиха, че сделките с трите имота може да й донесат с около 40% по-малко, отколкото ако беше сключила сделки по време на пика на пазара през 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още