IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HSBC продава централата си за 1,3 млрд. долара

Националният пенсионен фонд на Южна Корея купува знаковата лондонска сграда

10:15 | 14.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
HSBC продава централата си за 1,3 млрд. долара

Най-голямата банка в Европа – британският гигант HSBC, взе решение да продаде централата си. Сградата се намира в лондонското сити и ще донесе 772,5 млн. лири (1,3 млрд. долара).

Купувач по сделката е Националният пенсионен фонд на Южна Корея. Това е и най-големият държавен инвестиционен фонд в Азия, предава ВВС.

Очаква се след сделката HSBC да наеме сградата от фонда и да продължи да оперира в нея, като първоначалният договор за наемане е със срок от 17 години. От банката заявяват, че в резултат на сделката в баланса ще влезе печалба от 350 млн. лири.

„Управляваме активно портфейла си от недвижими имоти, съобразявайки се с нуждите на нашия бизнес и интересите на акционерите ни“, се казва в официалното съобщение на HSBC.

През октомври банката постигна споразумение за продажбата на централата си в Ню Йорк за 330 млн. долара в брой на компания, контролирана от израелския бизнесмен Ночи Данкнер. При тази сделка също се предвижда обратно наемане на офис площите в кулата на Пето Авеню.

От HSBC съобщиха през април, че обмислят продажбата на централите си в Лондон, Ню Йорк и Париж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още